Е, откъде да започнем? Дали от лъжите, с които американското

...
 Е, откъде да започнем? Дали от лъжите, с които американското
Коментари Харесай

Америка! Малката Америка

 Е, от кое място да стартираме? Дали от лъжите, с които американското държавно управление за пореден пътсе пробва да трансферира своята виновност върху другиго? Или от лицемерието на тези, които се кълнат в Библията, а в това време тъпчат най-слабите? А може би от президента, който не се преценява с нищо и никого, когато желае да прокара своите лични ползи? И който не се стопира даже пред това да взима деца за заложници?
Да, правилно е, че американското държавно управление не е издавало категорично предписание да бъдат отделяни деца от родителите им на границата – това беше очебийно и от американския министър за вътрешна сигурност Кирстен Нилсън. Законът за незаконните мигранти официално не е бил променян през последните месеци, пише в собствен разбор за Deutsche Welle Кристина Бергман .

И все пак, а може би точно заради това, американското държавно управление и Кирстен Нилсън не могат да избягат от отговорността си. Защото точно те са отговорни за това, което през днешния ден се случва по американските граници с Мексико. Тъкмо тяхната политика на " нулева приемливост ", оповестена през април от министъра на правораздаването Джеф Сешънс, докара до това, че всеки може да бъде задържан на границата. 

Тази политика на процедура внушава, че мигрантите по принцип са нарушители - без значение дали фактически имат престъпно минало или не. Това пък значи, че родителите без изключение ще бъдат подвеждани под обвиняване и арестувани, а децата на фамилии от Салвадор, Хондурас или Гватемала ще бъдат отделяни от тях. Над 100 момчета и девойки, които бяха отделени от родителите си през април и май, не бяха навършили и четири години. Що за човек би трябвало да си, с цел да оправдаеш сходни дейности?

По време на президентството на Барак Обама фамилиите на мигранти биваха разделяни единствено в изключителни случаи. Повечето от мигрантите имаха опция да подадат молба за леговище и да изчакат правосъдното решение. Навремето наказателното гонене се концентрираше основно над членовете на проведени банди и потвърдени нарушители.Президентът Тръмп в този момент твърди, че Демократите са отговорни за тази обстановката, само че това е чиста неистина. Още по-нагло е изказванието, че те можели да трансформират обстановката. Истината е друга: Републиканците имат болшинство в Конгреса и единствено те могат да трансформират законите. Вместо това депутатите-републиканци разгласиха в неделя красиви фотоси в Туитър и пожелаха на своите избирателки и гласоподаватели прекрасен " Ден на бащата ". Повече цинизъм надали е вероятен!

Сметката, която си прави Тръмп, е прекомерно транспарантна. Той взима деца за заложници и ги употребява като оръжие, тъй като желае да принуди Демократите в Конгреса да гласоподават неговата промяна на миграционната политика. Посланието на Тръмп гласи: Ако желаете да намалите страданията на децата, гласувайте за по-строги миграционни закони и за стена по границата с Мексико! Очевидно на Тръмп му е все едно, че по този метод разклаща демократичните устои на страната.

Продължението на анализа четете в уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria!
По публикацията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР